Suche
  • Home
  • › Data Protection
_SHARE_PAGE
Facebook
Twitter
VARSTVO PODATKOV
Die Seite wird gerade bersetzt. Wir bitten um Ihr Verstndnis.

VARSTVO PODATKOV

 

Informacije o zasebnosti

Varstvo podatkov

Varstvo vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno. Vaše osebne podatke obdelujemo v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov in tem pravilnikom o zasebnosti. Običajno lahko našo spletno stran uporabljate ne da bi vam bilo treba vpisati osebne podatke. Kolikor je mogoče, se osebni podatki (kot so ime, naslov ali naslov elektronske pošte) na naši spletni zbirajo samo prostovoljno.

2. Zbiranje podatkov

Podatke zbiramo v vaših povpraševanjih ter pri začetku, sklepanju in izvajanju pogodb. Te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo.

Vaš obisk na spletni strani bo protokoliran. V bistvu se zapiše naslednje: naslov IP, datum in čas, ki ga trenutno uporablja vaš osebni računalnik, vrsta iskalnika in operacijski sistem vašega računalnika ter strani, ki si jih ogledujete. Osebni sklic običajno ni možen, niti ni nameravan.

3. Uporaba in prenos podatkov

Osebni podatki, ki nam jih posredujete npr. v primeru zahtevka, naročila ali prijave na seminar ali v elektronski pošti (npr. vaše ime in elektronski naslov) bodo obdelani samo za namen, za katerega ste nam podatke posredovali. Vaše podatke tretji osebi posredujemo samo, kolikor je to potrebno za obdelavo vašega povpraševanja ali naročila. Pri obdelavi plačil vaše podatke o plačilu posredujemo banki, ki je odgovorna za plačilo.

Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, razen če se to zahteva z zakonom ali če smo od vas predhodno pridobili soglasje. Če za izvajanje in procese obdelave uporabljamo ponudnike storitev, pogodbene odnose urejajo določila zakona o varstvu podatkov.

4. Soglasje in preklic

Če ste nam dali osebne podatke, jih lahko kadarkoli izbrišete. Preklic ali izbris ne vplivata na podatke za izdajo računov ali za računovodske namene.

5. Čas hrambe

Osebni podatki, ki so nam bili posredovani preko spletne strani, se hranijo samo toliko časa, dokler ni izpolnjen namen, za katerega so nam bili zaupani. Če je treba upoštevati obdobja komercialne in davčne hrambe, se nekateri podatki lahko hranijo do 10 let.

6. Uporaba piškotkov

Ta spletna stran na več mestih uporablja t. i. piškotke. Zaradi njih je naša spletna stran bolj prijazna za uporabnike, učinkovita in varna. Piškotki so datoteke s kratkim besedilom in slikami, ki se shranijo v vaš računalnik in jih shrani vaš brskalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se po vašem obisku samodejno izbriše (t. i. "začasni piškotki").

Drugi piškotki ostanejo na vašem računalniku in nam omogočajo, da vas pri naslednjem obisku prepoznamo in tako skrajšamo čas nalaganja naše spletne strani (t. i. "trajni piškotki").

Tehnični piškotki

Piškotki te vrste so potrebni za pravilno delovanje nekaterih delov spletnih strani; brez teh piškotkov se morda ne bi mogli pravilno premikati po naši spletni strani.

Piškotki te kategorije so tako trajni kot začasni. Ta tipologija piškotkov se uporablja vedno, ne glede na preference uporabnika.

Piškotki te vrste se vedno prenesejo z naše domene na končno napravo obiskovalca spletne strani.

Analitični piškotki

Ta tipologija piškotkov se uporablja za zbiranje informacij o uporabi spletne strani.

Te informacije uporabljamo za:

- statistične analize,

- izboljšave spletne strani, da se poenostavi uporaba in za optimizacijo naših storitev,

- spremljanje pravilnega delovanja spletne strani.

Ta vrsta piškotkov zbira anonimne informacije o dejavnosti uporabnika na spletni strani o uporabi spletne strani in informacije o vrsti dostopa do spletne strani in obiskanih straneh.

Piškotke te vrste prenese naša spletna stran ali domene tretjih oseb.

Piškotki zbiranja tretjih oseb

Piškotki te vrste se uporabljajo za trženjske akcije, za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran ter o ključnih izrazih, ki se uporabljajo za dostop do spletne strani, obiskane spletne strani ter vire prometa, ki so jih uporabniki obiskali prej. Te informacije lahko uporabljamo za pripravo poročil in za izboljšanje spletne strani. Piškotki zbirajo anonimne informacije.

Piškotke te vrste prenese naša spletna stran ali domene tretjih oseb.

Piškotki ne poškodujejo vašega računalnika in ne vsebujejo virusov.

Hrambo piškotkov lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah brskalnika tako, da izberete možnost "ne sprejmi piškotkov". Vendar pa opozarjamo, da v tem primeru naša spletna stran morda ne bo v celoti delovala.

7. Googlova analitika

Ta spletna stran uporablja Googlovo analitiko, ki je storitev spletne analitike, ki jo izvaja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

Googlova analitika uporablja t. i. "piškotke", ki so besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo na Google, ki jih shrani na strežnikih v Združenih državah. Google te informacije uporabi za vrednotenje vaše uporabe spletne strani, za pripravo poročil o dejavnosti na spletni strani za upravljavce spletne strani ter za izvajanje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletne strani in uporabo interneta.

Google bo te informacije posredoval tretjim osebam, če tako zahteva zakon ali če tretje osebe te podatke obdelujejo za Google. Google ne bo nikoli povezal vašega naslova IP z drugimi Googlovimi podatki. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika, vendar vas opozarjamo, da potem morda ne boste mogli uporabljati vseh možnosti te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate, da Google obdeluje podatke o vas na zgoraj opisan način in za zgoraj navedene namene.

Kadarkoli se lahko odločite, da prekličete zbiranje podatkov, in sicer tako, da uporabite Google Analytics Disable Browser Add-on na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Ta spletna stran uporablja Googlovo analitiko s končnico "_anonymizeIp ()". Zato se naslovi IP hranijo izključno anonimno in tako je neposredni osebni sklic v zvezi s shranjenimi podatki izključen.

Več informacij o pogojih uporabe in zasebnosti je na voljo na  http://www.google.com/analytics/terms/en.html ali https://www.google.com/intl/en/policies/.

8. Zunanje pisave – spletne pisave

Ta spletna stran uporablja pisave Google. Vključevanje pisav Google se izvede s klicem strežnika na Googlu. Več informacij.

9. Dnevniška datoteka strežnika

Naslov IP in ime gostitelja morata biti anonimizirana.

10. Vtičnik Facebook

Na naši spletni strani uporabljamo vtičnik "Like-Button"  Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA (Facebook). Lahko ga uporabite, da svoje prijatelje obvestite, da vam je naša spletna stran všeč, da poudarite ali delite vsebino. Vtičnik je označen z logotipom Facebook ali dodatkom "Like". Če ste prijavljeni v Facebook, se osebni podatki prek vtičnika lahko prenesejo na Facebook.

Ko obiščete našo spletno stran, se na Facebook prenese toliko podatkov, kot če bi obiskali njihovo spletno stran, tudi če niste registrirani uporabnik Facebooka in ne kliknete na vtičnik na naši spletni strani. Vendar pa v tem primeru Facebook ne more takoj zagotoviti neposrednega osebnega sklica, npr. tako, da za vas ustvari naslov IP. To je mogoče samo prek informacij od vašega ponudnika.

Če je to primerno, se prenesejo naslednje informacije:

    - naslov IP,

    - ID uporabnika, če ste registrirani in prijavljeni v Facebook,

    - datum in čas vašega obiska,

    - različica brskalnika in operacijski sistem, ki ju uporabljate, resolucija ekrana,

    - izvor obiskovalcev (kdo jih je napotil), če sledite povezavi,

    - nameščeni vtičniki, kot sta Flash ali Adobe Reader,

    - spletni naslov naše strani, v katero je vgrajen vtičnik.

Če ste registrirani na Facebooku, veljajo tudi njihovi predpisi o varstvu podatkov (http://de-de.facebook.com/privacy/explanation.php). Natančen namen prenesenih podatkov je opisan tudi v tem pravilniku o zasebnosti.

11. Twitter

Na naši spletni strani uporabljamo vtičnik Twitter, ki je storitev mikro spletnega dnevnika, ki jo izvaja Twitter, Inc. (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107). Vzpostavlja neposredno povezavo Twitterjevih strežnikov z vašim brskalnikom in gumb naloži od tam. Informacija, da je bila obiskana ustrezna spletna stran, se prenese na Twitter. Tudi če niste prijavljeni v Twitter, lahko Twitter po potrebi zbira in hrani podatke o uporabi.

Predpogoj je, da ste na naši spletni strani aktivirali in kliknili gumb Twitter. Nato lahko "tvitnete" informacijo tako, da odprete Twitterjevo okno in informacijo posredujete Twitterju. Ta informacija bo potem objavljena na vašem Twitter uporabniškem profilu.

Več informacij o zbiranju, analizi in načinu, kako Twitter obdeluje vaše podatke ter o vaših pravicah, povezanih s tem, je v Twitterjevem pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na http://twitter.com/privacy.

12. Pinterest

Uporabljamo vtičnik "pin it" podjetja Pinterest, Inc., 808 Brannan St, San Francisco, CA 94103, USA.

Vtičnik "pin it" vzpostavlja neposredno povezavo Pinterestovih strežnikov z vašim brskalnikom in gumb naloži od tam. Informacija, da je bila obiskana ustrezna spletna stran, se prenese na Pinterest. Če ste prijavljeni v Pinterest, se obisk lahko vpiše v vaš Pinterest račun. Tudi če niste prijavljeni v Pinterest, lahko Pinterest po potrebi zbira in hrani podatke o uporabi.

Pinterest shrani podatke, ki se  prenesejo s klikom na gumb "pin it". Če se želite temu izogniti, se pred klikom na gumb "pin it" odjavite iz vašega Pinterest računa.

Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter obdelavi in uporabi navedenih podatkov, o vaših pravicah in preferencah glede zasebnosti, je v Pinterestovem pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na http://pinterest.com/about/privacy/.

13. Pravice

Pravico imate do informiranja, popravka, izbrisa in omejitve obdelave osebnih podatkov. Če je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov vaše soglasje ali pogodba, sklenjena z vami, imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov. Pravico imate do preklica vsakega soglasja, ki ste ga dali za obdelavo svojih osebnih podatkov. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov do preklica. Pravico imate nasprotovati obdelavi vaših osebnih podatkov za neposredne tržne namene. Če boste nasprotovali, se vaši osebni podatki ne bodo več obdelovali za neposredne tržne namene. Imate tudi pravico do pritožbe nadzornemu organu.